14/06/2020 00:35:52 - 15/06/2020 00:35:52 - 17549 Okunma

ALMS / 09:00 - 19.00

Final Tesliminde Beklenenler

Genel Vaziyet Planı 1/1000

Tasarım ilkelerini ve çevre ilişkisini ortaya koymalıdır. Doku içindeki durum, yerleşme alanı, konu ve yapılara ilişkin kurgu ve yaklaşım aktarılmalıdır. Yerleşke ve yakın çevre ilişkisini ortaya koyan kesit ve siluetleri de içermelidir.

Şema  1/1000

Açık, yarı açık ve kapalı alan organizasyonunu açıklamalıdır. Tanıtıcı broşürde kullanılabilecek kroki ve şemalar.

Şema  1/1000

Yaya ve taşıt hareketlerinin organizasyonunu açıklamalıdır. Proje alanına giriş ve çıkışlar, konsepte bağlı olarak konut girişleri ve trafik kurgusu. Tanıtıcı broşürde kullanılabilecek kroki ve şemalar.

Şema  1/1000

Kentsel yaşam kurgusunu aktaran, kentsel konut kullanımını ifade eden, kesit-siluet-grafik senaryoyu içerir.

Maket veya Model  1/1000

Tasarıma ilişkin temel kararları, kütle kurgusu ve topografya ilişkilerini ifade etmelidir. Farklı ölçeklerde öneriler de bu kapsamda ayrıca geliştirilebilir.

Vaziyet Planı 1/500

Dış mekan düzenlemelerini, taşıt-yaya yaklaşımlarını, yapı ve yakın çevre ilişkisini ortaya koymalıdır. Tasarım ve kurguya ilişkin karakterisitik özellikleri destekleyici nitelikte kesit ve siluetleri de içermelidir. Proje kapsamındaki tüm yapıları birlikte içermelidir.

Genel Giriş Kat Planı 1/500

Zemin kot iç - dış mekan ilişkilerini ortaya koymalı, proje kapsamındaki tüm yapıları içermelidir.

Plan ve Kesitler 1/200

Tüm işlevleri içerir. Mekan organizasyonu ve yakın çevre ilişkilerini ortaya koymalıdır.

Görünüşler  1/200

Tüm işlevleri içerir. Mekan organizasyonu ve cephe karakterini ortaya koymalıdır.

Şema ve Diyagram 1/500

Taşıyıcı sistemi ifade etmelidir

Şema ve Diyagram 1/500

Aydınlatma, iklimlendirme, malzeme yaklaşımı açıklanmalıdır.

Sistem Detayı  1/50

Yapım tekniği ve elemanlarda biraraya gelme ilkeleri, epür düzende ortaya koyulmalıdır. Ayrıca çatı-cephe, cephe-zemin, zemi-temel gibi kritik noktalardan detayları ve malzeme bilgisini de içermelidir.

Final tesliminde istenenlerin 01 Temmuz 2020 Çarşamba günü 09:00 - 19.00 saatleri arasında ALMS sistemi üzerinden yüklenmesi gerekmektedir.

Teslim içeriğbirleştirilmiş tek bir doküman olarak .pdf formatında ve en çok 10 mb. boyutta ALMS sistemine ve drive hesabına ayrı ayrı yüklenecektir.

Başarılar Dileriz...

Jüri üyeleri

Prof. Dr. Yasemin Alkışer Bregger (Koordinatör)

Prof. Dr. Nadide Seçkin