15/01/2016 01:17:35 - 15/01/2016 01:17:35 - 35775 Okunma

Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 2015-2016 Güz yarıyılı Yrd.Doç.Dr. Gülcan YELER, Yrd.Doç.Dr. Soner YELER, Arş.Gör.Hilal ÖZKAN ve Arş.Gör.Şevket ERŞAN yürütücülüğündeki Mimari Proje-2 dersi kapsamında Aşağıpınar Arkeolojik Kazı Alanına teknik gezi düzenlendi. Kazı Başkanı,  İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorik Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Özdoğan başkanlığında 22 yıldır devam eden kazı alanındaki teknik gezi kapsamında ; Kırklareli yerel mimarisinin anlatıldığı sunumlar, alandan çıkarılan objelerin, dönemin sosyal ve kültürel yaşamı anlatan iki boyutlu veya üç boyutlu görselleştirmelerin ve maketlerin yer aldığı sergileme alanları incelendi. Teknik gezi kapsamında öğrencilerin belirlenen alanda dönem sonunda yapılması planlanan karşılama merkezi tasarımı için bilgiler verildi.

aşağıpınar teknik gezi mimarlık