T.C. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
Mimarlık Bölümü
23/09/2020 19:10:11 - 23/09/2020 19:10:11 - 9620 Okunma

T.C

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
MİMARLIK FAKÜLTESİ
MİMARLIK BÖLÜMÜ

 

Uzaktan Çevrimiçi (Online) Eğitim Rehberi

 

  • Üniversitemiz Senatosu’nun aldığı 09.09.2020 tarih ve 110 sayılı karar ile 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı uzaktan çevrimiçi (online) eğitim olarak yapılacaktır.
  • Pandemi’de yaşanan zorunlu koşullar nedeniyle gerçekleşen bu durumda; mevcut eğitim-öğretim sürecinin olağan uygulama koşulları devam edecektir.
  • Normal şartlar altında devam eden ders sorumlulukları, çevrimiçi sistemde de devam etmekte olacağından derslere katılım önemli ve gereklidir. Teorik derslerde %70, uygulamalı derslerde %80 devam zorunluluğu bulunmaktadır.
  • Derslere devam konusunda ilgili ders öğretim üyesi ve görevlisi tarafından aksi belirtilmediği müddetçe dersler ilan edilen haftalık ders programında verilen gün ve saatlerde yapılacaktır. Bu nedenle, öğrencinin ders izleme ortamını ve fiziksel koşullarını buna göre hazırlaması gerekmektedir. Belirtilen gün ve saatte çevrimiçi derse katılamayan öğrenci geçerli mazeret belirtmediği durumda derse katılmamış sayılır.
  • Ders saatinin başlangıcından itibaren ilk on beş (15) dk. içinde yoklama alınacaktır. Tüm ders saati boyunca katılım zorunludur. İnternet altyapısı ve/veya donanımsal sorunlardan kaynaklanan problemler yaşandığı durumda ders saatleri içinde dersin öğretim üyesine veya görevli asistana e-posta yolu ile bilgi verilmelidir.
  • Çevrimiçi ders sırasında öğrenciler isterlerse kameralarını kapalı tutabilirler. Ancak derste iletişim kurmak gerektiğinde öğrenci kamera ve mikrofonu açık konumda olmalıdır.
  • Ders süresince alınan herhangi bir kayıt veya ekran görüntüsünün hiçbir şekilde üçüncü bir kişi veya platformda paylaşılmaması gerekmektedir. Ders kayıtları ve derse yönelik diğer malzemeler, ilgili dersin öğretim üyesince gerekli görüldüğü hallerde ALMS veya Google Drive gibi sistemlere yüklenecek ve paylaşılacaktır.
  • İlgili ders öğretim üyesinin uyarıları doğrultusunda özellikle uygulamalı derslerde bazı malzemelerin önceden temin edilmesi gerekebilir. Böyle bir durumda ilgili malzemelerin temin sürecinde yaşanan problemlerde dersin öğretim üyesine e-posta ile önceden bilgi verilmelidir.
  • Bölümümüz öğretim üye ve elemanları danışmanlık ve soru-cevap için önceden ilan edilecek olan gün ve saatlerde belirtilecek iletişim platformunda olacaklardır. Bu saatlere uyulmasına özellikle dikkat edilmesi beklenmektedir. Sorular sadece e-posta yolu ile iletilmelidir.
  • Grup çalışmasını gerektiren ödev veya uygulamalara yönelik çalışmalarda tüm öğrenci grup üyelerinin “bireysel devam zorunluluğu” söz konusudur.
  • Ders sırasında bulunulan ortamın sessiz ve iletişime engel yaratmayacak şekilde olması gerekmektedir. İnternet bağlantısı kesildiği durumda mobil internet, akıllı telefon gibi ek olanaklar da kullanılmalıdır.
  • Sevgili Öğrenciler, bu zorlu dönemi hep birlikte başarılı bir şekilde sonuçlandıracağımızı umuyor ve buna inanıyoruz. Bu nedenle, Ekteki Anket sorularının 27 Eylül 2020 tarihine kadar cevaplanması gerekmektedir. Bizlerle iletişim kurmaktan çekinmeyin, lütfen.
  • Sağlıklı ve Başarılı bir eğitim-öğretim dönemi diliyoruz.
uzaktan eğitim

Facebook Twitter Google Plus

İçerik bulunamadı.

Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.